Máte v kancelárii dusnú atmosféru? Skúste teambuilding! | Eventlads.sk

Máte v kancelárii dusnú atmosféru? Skúste teambuilding!

Iste budete súhlasiť s tvrdením, že v práci trávime viac času ako s rodinou či priateľmi. Dnes už nie je výnimkou stráviť na pracovisku viac ako “povinných” 8 hodín a preto je dôležité, aby vzťahy medzi kolegami fungovali. Koniec koncov, sú to ľudia, na ktorých sa potrebujeme spoľahnúť, aby sme dosiahli spoločné ciele. A práve pre utuženie takýchto vzťahov je skvelé, vybrať sa občas na spoločný teambuilding.

 

Kedy je ten správny čas?

Mnohí odborníci sa zhodujú, že ak zamestnávateľ organizuje teambuilding, mal by sa konať počas pracovnej doby. Zamestnancom tak nikto nezasahuje do ich súkromia a voľného času. Aj vaši klienti budú mať určite pochopenie, ak im príde autoodpoveď, že ste si urobili na jeden deň voľno. Teambuilding totiž nemusí byť trojdňová záležitosť, niekedy úplne stačí jeden dobre zorganizovaný večer. Aj piatkové poobedie strávené s kolegami na teambuildingu je zábavnejšie ako sedieť v kancelárii. 

 

 

Pre koho je teambuilding určený?

Teambuildingu sa nemusí zúčastniť celá firma. Najmä pri väčších korporáciách s veľkým počtom zamestnancov by sa takáto akcia minula svojmu účinku. V takýchto prípadoch je lepšie, ak sa teambuilding koná po oddeleniach prípadne jednotlivých tímoch, ktoré spolupracujú na denných úlohách a projektoch. 

 

Ako vybrať správne aktivity?

Dnes je na trhu doslova milión možností, ako sa s kolegami zabaviť, potrápiť si hlavy, či preveriť svoje športové zručnosti. Nikdy neurobíte krok vedľa, ak dáte vašim zamestnancom na výber prostredníctvom hlasovania. Pri plánovaní aktivít myslite na všetkých členov tímu. Ak má niekto výraznú nadváhu, pohybové či zdravotné obmedzenia, mal by takisto mať možnosť zúčastniť sa.

Na čo by ste nemali zabudnúť?

Teambuilding je predovšetkým o spoznávaní sa, začlenení nových zamestnancov do kolektívu a o dobrej nálade. Dovoľte členom vášho tímu vyskúšať veci, na ktoré by si možno sami netrúfli alebo na ne doteraz nemali príležitosť. Skombinujte jednotlivé aktivity tak, aby vo vašich zamestnancoch nevzbudili zbytočnú rivalitu, ale naopak pomohli zmeniť pracovné vzťahy na priateľstvá. 

A čo odporúčame my v Event Lads…?

Podľa našich doterajších skúseností s teambuildingom najlepšie funguje kombinácia adrenalínu a večernej zábavy. Zoskok z komína, rafting na divokej vode alebo preteky na motokárach preveria odvahu a schopnosť vzájomne sa podporovať v krízových situáciách. Účastníci svoje dojmy a zážitky môžu potom prebrať večer pri poháriku kvalitnej whisky, o ktorej im porozpráva náš lektor pri riadenej degustácii.

Stále sa neviete rozhodnúť, aký program zvoliť? Nechajte to na nás a my vám pripravíme nezabudnuteľný teambuilding na kľúč.

Nechajte si zasielať novinky z nášho blogu

Odoslaním formuláru udeľujte súhlas so spracovaním osobných údajov.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach: