Zdravé sladkosti pre každého: príbeh značky Nueva Via a ich unikátnych raw koláčov | Eventlads.sk

Zdravé sladkosti pre každého: príbeh značky Nueva Via a ich unikátnych raw koláčov

Diana, zakladateľka značky Nueva Via, nás prevedie svojím inšpirujúcim príbehom o vzniku raw dezertov a sladkostí. Zmeny v stravovaní, ktoré zažila v strednej škole v dôsledku potravinových intolerancií, ju priviedli k vlastnej ceste k zdravému stravovaniu. Odmietla kompromisy a rozhodla sa vytvárať dezerty, ktoré sú bez múky, cukru a živočíšnych produktov, pričom zachovala dokonalú chuť. S touto vášňou v srdci založila značku Nueva Via, ktorá ponúka vegánske, bezlepkové, bezlaktózové a bez pridaného cukru sladkosti a dezerty.

Diana, čo vás inšpirovalo k vytvoreniu značky Nueva Via a k výrobe raw koláčov a sladkostí?

Počas strednej školy, keď som mala 16 rokov sa u mňa objavili potravinové intolerancie, vďaka ktorým som sa začala stravovať zdravšie. V tú dobu bolo veľmi náročné v obchodoch zohnať produkty, ktoré by vyhovovali mojím potrebám a práve preto som sa rozhodla, že začnem skúšať doma vytvoriť zdravé sladkosti a dezerty. O to viac ma to poháňalo v pred keď som videla, že dezerty, ktoré som vytvorila doma boli bez múky, cukru alebo živočíšnych produktov, najväčším plusom týchto zdravých dezertov bola ich chuť, ktorá bola dokonalá. A tak začalo moje nadšenie pre zdravé dezerty ešte viac rásť. Najskôr som sa rozhodla dezerty ponúknuť svojím blízkym a neskôr keď som videla, že dezerty ostatným chutia som sa rozhodla založiť firmu.

Môžete nám povedať viac o procese výroby raw koláčov a sladkostí? Aké suroviny preferujete?

Všetky dezerty, ktoré máme u nás v ponuke sú vegánske, bezlepkové, bezlaktózové a taktiež bez pridaného cukru, bez pridaných farbív. Avšak množstvo zákazníkov ako prvé napadne keď vidí dezerty, že čo tvorí farbu v dezertoch. Všetky farebné kombinácie, ktoré u nás nájdete sú vytvorené pomocou ovocia sušených mrazom, najčastejšie používame jahody sušené mrazom alebo maliny sušené mrazom. Naša ponuka je v súčasnej dobe celkom rozvinutá. Nájdete u nás nie len dezerty ale aj čokoládové tyčinky, ktoré máme v spolupráci s Jovinečkom a taktiež aj proteínové tyčinky LiveBar, ktoré máme v spolupráci Janym Landlom. Taktiež máme v ponuke rôzne bonboniery, freshe alebo smoothies. Snažíme sa neustále rozširovať ponuku našich produktov. Taktiež máme našu ponuku zameranú aj na rôzne sezónne akcie ako sú Halloween, Vianoce, Valentín, Deň detí a pod.

Aké sú hlavné výhody konzumácie raw koláčov a v čom sa líšia od tradičného pečenia? 

Výhody konzumácie raw koláčov je hneď niekoľko, avšak najvýznamnejšou je práve to, že pri výrobe raw dezertov nedochádza k tepelnej úprave surovín a teda všetky živiny sú zachované v pôvodnej kvalite. Od tradičného pečenia sa líšia ako už som spomínala najmä tým, že to nie je tepelne upravené, poprípade najviac do 45 °C. Rovnako tak sa líšia od tradičného pečenia, že nie sú pečené ale sú chladené pomocou mrazáku.

Vieme, že sa špecializujete aj na kurzy varenia a pečenia raw koláčov a dobrôt.Ako prebiehajú tieto kurzy a čo si môžu účastníci od vašich kurzov očakávať? / Ako prebiehajú vaše kurzy varenia a pečenia raw koláčov? Aké zručnosti a znalosti môžu účastníci získať a ako sa to premieta do ich každodenného života?

Kurzy, ktoré u nás nájdete máme v dvoch formách, sú online kurzy a offline kurzy, ktoré máme normálne v našich priestoroch, ale samozrejme si nás môžu klienti v rámci teambuildingu alebo podobnej akciee objednať kamkoľvek. Online kurzy si vedia zákazníci zakúpiť pomocou nášho eshopu vo forme videí. Offline kurzy máme vždy v nejaký stanovený dátum a účastníci kurzu si môžu vytvoriť zdravé dobroty, ktoré máme v ponuke. Pod naším dozorom si zažijú aké to je byť pár hodín v raw výrobe a zažiť všetky procesy, ktoré výroba obnáša. Offline kurzy máme dva druhy Level 1, Level 2. Pričom pri leveli 1 sú úplne základne dezerty, bonbóny, ktoré zvládne každý. Level 2 je zameraný pre pokročilých, ktorý už majú väčšiu skúsenosť s výrobou raw dezertov.

 

Máte nejaký tip pre tých, ktorí by radi začali s prípravou raw dezertov doma, ale zatiaľ nemajú žiadne skúsenosti?

Odporúčala by som jeden z tých kurzov, ktorý som spomínala už buď offline alebo online. S tým, že tam máme tie levely 1. kde si vedia aj začiatočníci prísť na svoje a hlavne vyskúšať si čo raw príprava dezertov obnáša. Hlavne sa nebáť skúšať a experimentovať.

V rámci našich akcií a eventov vám radi ponúkneme možnosť sa dozvedieť viac o príprave raw dezertov a zdravých dobrôt. S našimi kurzami vám poskytneme praktické zručnosti a tipy na vytváranie chutných a zdravých sladkostí doma. Buďte s nami a objavujte svet raw gastronómie.

 

 

 

 

 

 

 

Nechajte si zasielať novinky z nášho blogu

Odoslaním formuláru udeľujte súhlas so spracovaním osobných údajov.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach: