Rozhovor: Vyspovedali sme šéf barmana Epicu..! | Eventlads.sk

Rozhovor: Vyspovedali sme šéf barmana Epicu..!

Sme radi, že vám môžeme priniesť rozhovor s barmanom z nášho barového tímu na festivale Grape, najnovšie šéf barmana Epicu v Prahe. Prečítajte si aké plusy má práca na festivale a čo si rád objedná na mieste hosťa.

 

1. Zdravíme Matúš. Ty a EPIC v Prahe! Aká bola tvoja cesta barmana z Banskej Bystrice až k šéf barmanovi najmodernejšieho klubu v Prahe? 

 

Bol to kopec podstivej práce a štúdia a v neposlednom rade aj kus šťastia. V neposlednom rade veľká vďaka patrí Škole Barmana v Bystrici, ktorá mi položila základný stavebný ,,gastrokameň’’ a sprostredkovala prvú prácu v bare Monopol, v ktorom som sa od piky postupne naučil všetky základy a pravidlá práce za barom. Keď som skončil v Bystrici, rozhodoval som sa, čo ďalej. Mal som na výber prácu, ktorá bola s barom úzko spätá, ale nebola to práca za barom a Epic. Vybral som si nesprávne a odsťahoval som sa do Bratislavy. Po dvoch mesiacoch trápenia a smútenia za barom som podal výpoveď a v ten deň som dostal telefonát z Medusa Group, že otváračka klubu sa posunula, či chcem u nich pracovať. Nasledovali 2 pohovory a bolo vymaľované. Rok som pracoval ako barman a keď sa uvoľnilo miesto šéf barmana, prihlásil som sa do výberového konania. Nasledovala znova kopa učenia sa, potom zopár pohovorov a po troch mesiacoch som bol najpresvedčivejší uchádzač.

2. Tvoja špecializácia sú miešané drinky, vieš aspoň približné číslo, koľko cocktailov počas noci namiešaš?

 

To väčšinou záleží od konkrétnej akcie. Keď hráme techno tak sa na shaker ani nepozriem. Naopak cez týždeň, v stredy a štvrtky, mi chýbajú ruky aby som mohol hrkotať s piatimi shakerami naraz.

 

3. Vidíš rozdiel medzi českými, slovenskými a zahraničnými zákazníkmi ?

Áno a rozdiely sú veľké. Barová kultúra je všade iná. O niektorých národnostiach si myslíme, že nevedia, čo sa patrí a sluší, no u nich doma je to na dennom poriadku. Iní zas prekvapujú slovami, u nás doma sa ku mne nikdy tak milo nesprávali. A porovnávať českých a slovenských zákazníkov nechcem, lebo by ma kolegovia zožrali. 

 

4. V lete si s nami - EVENT LADS - spolupracoval na Jameson Grape zóne, kde si bol jedným z 13-tich barmanov. Aké sú plusy a mínusy pracovať ako barman na festivale, oproti práci barmana v mestskom podniku? 

Plusov je strašne veľa. Uvolnená festivalová atmosféra, rýchly zárobok, kopec kamarátov ktorí prídu na festival a aj tí, s ktorými pracujem, veľa zážitkov, ktoré za barom človek nezažije (viď pracovať 3 hodiny v lejaku). Mínus je asi iba jeden, a to je ten nezvyk na prácu a rozloženie vecí za festivalovým barom. Ergonómia za pevným barom, na ktorý je človek zvyknutý, je predsa trošku iná ako za prenosnými barmi.

5. Tradičná otázka na barmana… Aký drink si dáš v bare, keď nepracuješ?

V Prahe mám vyhliadnutých pár podnikov, kam idem na konkrétny cocktail, keď dostanem chuť. Napríklad lepšiu Bloody Mary ako v Black Angels už asi piť nebudem, lebo tá je presne podľa mojej chuti. Ale som jeden z tých, ktorý vypije čokoľvek, čo nevypije mňa. A tak keď pijem a nejdem iba na cocktail, pijem Skinny Bitch, aby to na druhý deň tak nebolelo.

 

6. Tvoj najobľúbenejší drink, ktorý miešaš?

Je mi v podstate jedno čo miešam, najradšej ale obslúžim niekoho, kto to vie oceniť.

 

 

Nechajte si zasielať novinky z nášho blogu

Odoslaním formuláru udeľujte súhlas so spracovaním osobných údajov.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach:

Contact

In case you are interested in our services, please contact us by submitting the contact form below.
 

You can also contact us on the phone number

0949 811 316

 

or

info@eventlads.sk

Contact form

By submitting the contact form, you consent to the processing of the personal data.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.