Zdravé sladkosti pre každého: príbeh značky Nueva Via a ich unikátnych raw koláčov | Eventlads.sk

Zdravé sladkosti pre každého: príbeh značky Nueva Via a ich unikátnych raw koláčov

Diana, zakladateľka značky Nueva Via, nás prevedie svojím inšpirujúcim príbehom o vzniku raw dezertov a sladkostí. Zmeny v stravovaní, ktoré zažila v strednej škole v dôsledku potravinových intolerancií, ju priviedli k vlastnej ceste k zdravému stravovaniu. Odmietla kompromisy a rozhodla sa vytvárať dezerty, ktoré sú bez múky, cukru a živočíšnych produktov, pričom zachovala dokonalú chuť. S touto vášňou v srdci založila značku Nueva Via, ktorá ponúka vegánske, bezlepkové, bezlaktózové a bez pridaného cukru sladkosti a dezerty.

Diana, čo vás inšpirovalo k vytvoreniu značky Nueva Via a k výrobe raw koláčov a sladkostí?

Počas strednej školy, keď som mala 16 rokov sa u mňa objavili potravinové intolerancie, vďaka ktorým som sa začala stravovať zdravšie. V tú dobu bolo veľmi náročné v obchodoch zohnať produkty, ktoré by vyhovovali mojím potrebám a práve preto som sa rozhodla, že začnem skúšať doma vytvoriť zdravé sladkosti a dezerty. O to viac ma to poháňalo v pred keď som videla, že dezerty, ktoré som vytvorila doma boli bez múky, cukru alebo živočíšnych produktov, najväčším plusom týchto zdravých dezertov bola ich chuť, ktorá bola dokonalá. A tak začalo moje nadšenie pre zdravé dezerty ešte viac rásť. Najskôr som sa rozhodla dezerty ponúknuť svojím blízkym a neskôr keď som videla, že dezerty ostatným chutia som sa rozhodla založiť firmu.

Môžete nám povedať viac o procese výroby raw koláčov a sladkostí? Aké suroviny preferujete?

Všetky dezerty, ktoré máme u nás v ponuke sú vegánske, bezlepkové, bezlaktózové a taktiež bez pridaného cukru, bez pridaných farbív. Avšak množstvo zákazníkov ako prvé napadne keď vidí dezerty, že čo tvorí farbu v dezertoch. Všetky farebné kombinácie, ktoré u nás nájdete sú vytvorené pomocou ovocia sušených mrazom, najčastejšie používame jahody sušené mrazom alebo maliny sušené mrazom. Naša ponuka je v súčasnej dobe celkom rozvinutá. Nájdete u nás nie len dezerty ale aj čokoládové tyčinky, ktoré máme v spolupráci s Jovinečkom a taktiež aj proteínové tyčinky LiveBar, ktoré máme v spolupráci Janym Landlom. Taktiež máme v ponuke rôzne bonboniery, freshe alebo smoothies. Snažíme sa neustále rozširovať ponuku našich produktov. Taktiež máme našu ponuku zameranú aj na rôzne sezónne akcie ako sú Halloween, Vianoce, Valentín, Deň detí a pod.

Aké sú hlavné výhody konzumácie raw koláčov a v čom sa líšia od tradičného pečenia? 

Výhody konzumácie raw koláčov je hneď niekoľko, avšak najvýznamnejšou je práve to, že pri výrobe raw dezertov nedochádza k tepelnej úprave surovín a teda všetky živiny sú zachované v pôvodnej kvalite. Od tradičného pečenia sa líšia ako už som spomínala najmä tým, že to nie je tepelne upravené, poprípade najviac do 45 °C. Rovnako tak sa líšia od tradičného pečenia, že nie sú pečené ale sú chladené pomocou mrazáku.

Vieme, že sa špecializujete aj na kurzy varenia a pečenia raw koláčov a dobrôt.Ako prebiehajú tieto kurzy a čo si môžu účastníci od vašich kurzov očakávať? / Ako prebiehajú vaše kurzy varenia a pečenia raw koláčov? Aké zručnosti a znalosti môžu účastníci získať a ako sa to premieta do ich každodenného života?

Kurzy, ktoré u nás nájdete máme v dvoch formách, sú online kurzy a offline kurzy, ktoré máme normálne v našich priestoroch, ale samozrejme si nás môžu klienti v rámci teambuildingu alebo podobnej akciee objednať kamkoľvek. Online kurzy si vedia zákazníci zakúpiť pomocou nášho eshopu vo forme videí. Offline kurzy máme vždy v nejaký stanovený dátum a účastníci kurzu si môžu vytvoriť zdravé dobroty, ktoré máme v ponuke. Pod naším dozorom si zažijú aké to je byť pár hodín v raw výrobe a zažiť všetky procesy, ktoré výroba obnáša. Offline kurzy máme dva druhy Level 1, Level 2. Pričom pri leveli 1 sú úplne základne dezerty, bonbóny, ktoré zvládne každý. Level 2 je zameraný pre pokročilých, ktorý už majú väčšiu skúsenosť s výrobou raw dezertov.

 

Máte nejaký tip pre tých, ktorí by radi začali s prípravou raw dezertov doma, ale zatiaľ nemajú žiadne skúsenosti?

Odporúčala by som jeden z tých kurzov, ktorý som spomínala už buď offline alebo online. S tým, že tam máme tie levely 1. kde si vedia aj začiatočníci prísť na svoje a hlavne vyskúšať si čo raw príprava dezertov obnáša. Hlavne sa nebáť skúšať a experimentovať.

V rámci našich akcií a eventov vám radi ponúkneme možnosť sa dozvedieť viac o príprave raw dezertov a zdravých dobrôt. S našimi kurzami vám poskytneme praktické zručnosti a tipy na vytváranie chutných a zdravých sladkostí doma. Buďte s nami a objavujte svet raw gastronómie.

 

 

 

 

 

 

 

Nechajte si zasielať novinky z nášho blogu

Odoslaním formuláru udeľujte súhlas so spracovaním osobných údajov.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach:

Contact

In case you are interested in our services, please contact us by submitting the contact form below.
 

You can also contact us on the phone number

0904 539 618

 

or

info@eventlads.sk

Contact form

By submitting the contact form, you consent to the processing of the personal data.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.